Os novos gustos e estratexias de mercado afectan a reprodución do mexillón

O mercado presenta cada vez máis un mexillón dun tamaño menor ao que até agora era o normal. E iso ten consecuencias en diferentes elos da cadea de produción deste molusco que, na Galiza, se mide por ducias de miles de toneladas producidas e miles de empregos. O ciclo de cultivo é máis curto para poder vender o molusco de tamaño máis pequeno.
Bateeiros na recollida de mexilla. (Foto: Nós Diario)
photo_camera Bateeiros na recollida de mexilla. (Foto: Nós Diario)
Bélxica é un dos grandes consumidores de mexillón, onde este molusco acompañado de patacas fritas, o Moules-frites, é prato nacional. Mais os belgas tradicionalmente non querían mexillón galego. O…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios