O viño tostado continúa a tradición

O sector vitivinícola galego conta, entre os seus produtos, cun que está considerado como toda unha xoia tradicional: o tostado. Este viño doce mantense en adegas das Denominacións de Orixe do Ribeiro e Valdeorras, respectando os métodos tradicionais e unha preparación que explica a súa produción limitada e o seu elevado prezo.
Secadoiro de uva na DO Valdeorras para a realización do viño tostado (Foto: DO Valdeorras).
photo_camera Secadoiro de uva na DO Valdeorras para a realización do viño tostado (Foto: DO Valdeorras).
Na Galiza consérvase un viño con historia que estivo a piques de desaparecer durante a ditadura franquista: o tostado. Datado documentalmente no século XVII, aínda que é con probabilidade moi…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios