Lucía Freitas, da horta á estrela

Lucía Freitas (Compostela, 1982) é unha chef cunha estrela Michelin no seu restaurante A Tafona e a pregoeira das compostelás Festas do Apóstolo deste ano. Mais o título que lle dá máis fachenda é o de ser "unha empresaria filla de representante dos traballadores", que usa a súa popularidade para vindicar a tarefa de moitas mulleres, tan descoñecidas como imprescindíbeis para a súa cociña: praceiras, campesiñas, mariscadoras, gandeiras... Amas da terra que ela pon baixo o seu foco para darlles visibilidade. 

LUcia freitas arxina
photo_camera Lucía Freitas (Foto: Arxina)
Como pregoaría Compostela ante quen non a coñece? Compostela sempre foi centro de peregrinacións e iso nótase no ADN. Marcouna tanta xente que veu desde hai séculos e que mesmo ficou anos…
 
Debes estar rexistrado para ler este contido
star
Poderás rexistrarte co teu correo. É rápido e gratis.
Precisa axuda? Envíanos un correo electrónico a [email protected].
Comentarios