Cava catalán nun acto sobre viños galegos: críticas da Asociación Galega de Viticulturaá Axencia de Calidade

A Asociación Galega de Viticultura carga contra Medio Rural por esta decisión e a Consellaría deféndese asegurando que "foi por conta propia do restaurante". 
Estes días teñen lugar as catas previas de viños galegos (Foto: Agacal).
photo_camera Estes días teñen lugar as catas previas de viños galegos (Foto: Agacal).

 Asociación Galega de Viticultura (AGV) criticou esta cuarta feira que nun xantar con motivo das catas previas dos viños galegos que organiza a Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal) se servise, ao remate, cava catalán en detrimento do recoñecido espumoso galego. 

A situación deuse a pasada terza feira, tras a cata previa realizada a viños da DO do Ribeiro e antes de comezar a da DO da Ribeira Sacra. Ao redor de vinte catadoras e catadores participaron nun ágape no que, ao seu remate, serviron como bebida cava catalán sen posibilidade de contar cun produto da Galiza semellante, como é o caso dos espumosos galegos.

As queixas de parte de profesionais que asistiron chegaron á AGV, que criticou a situación. En declaracións a Nós Diario, o seu presidente, Roberto Rivas, considerou o feito como "grave". O responsábel desta asociación entende que "se a Administración galega organiza este tipo de actividades, ten que vixiar que non sucedan erros así". 

Rivas considera que o xantar realizado por Agacal era "un acto oficial pagado con diñeiro público e dentro das súas competencias de promoción dos produtos galegos", unha circunstancia "que non se cumpriu", advirte.

"Ofreceuno o restaurante"

"O cava catalán que se serviu no xantar das precatas de viños galegos non estaba previsto, nin foi contratado pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria", aseguraron esta cuarta feira a Nós Diario fontes da Consellaría de Medio Rural, departamento ao que pertence Agacal. Segundo explican, a polémica bebida "ofreceuna por conta propia o restaurante no que se levou a cabo dito xantar".  

Comentarios